sobota, 13 lipca 2013

Pstrąg z warzywami



Pstrąg z warzywami, w każdym razie jest to wdzięczna i pyszna ryba. Po wypatroszeniu, myjemy pstrąga (lub kupujemy już gotowego  następnie obieramy , pietruszkę , seler, marchew. Warzywa kroimy na talarki, którymi nadziewamy wnętrze ryby. Posypujemy lekko solą i przyprawą do ryb z firmy PRYMAT, skrapiamy cytryną i owijamy folią aluminiową, wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Następnie wyciągamy. 


PIECZEMY: są dwie metody, smażenie w folii oraz smażenie bez folii. Polecam smażyć około 15 minut w temperaturze 200 stopni właśnie w foli, następnie wyciągamy i dosmażamy , około 10/15 minut z rozwiniętą folią ……  jest to jedno z pyszniejszych dań  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz