sobota, 13 lipca 2013

Nadziewany bochenek chelba


Prostota chyba jest najlepszą polędwicą podniebienia.

Ale tak na poważnie przepis poniżej.

Zwykły chleb starannie kroimy w szachownicę , zostawiając spód niepocięty (około 5 mm). Następnie łapiąc od dołu, lub podkładając pod spód zwykły kuchenny nóż nadziewamy. 
Nadziewamy boczkiem, serem żółtym i czosnkiem.
Wkładamy do piekarnika , na około 30 -45 minut na najniższej półce , zapiekamy w temperaturze 180 stopni. Czas i temperaturę regulujemy sami. Należy zwrócić uwagę iż obserwujemy co chwile piekarnik aby sprawdzać stan zarumienienia pieczywa.
Ja pierwsze 15 minut zapiekałem go w folii aluminiowej aby boczek i ser przetopił się przez całe pieczywo. Następnie folie rozwinąłem. 
Smacznego !!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz