sobota, 13 lipca 2013

Studencka z kuksu , fasoli i kukurydzy


Co będzie potrzebne?

4 zupki chińskie (2 curry i 2 rosołki);
dwie piersi z kurczaka;
przyprawa do kurczaka;
puszka kukurydzy;
puszka czerwonej fasoli;
majonez i śmietana;
czosnek;
Jak zrobić sałatkę?

Piersi pokroić w drobną kosteczkę, doprawić przyprawą “gyros”, a następnie usmażyć. 4 zupki chińskie rozgnieść i zalać dwoma szklankami wrzątku. Dodać jedynie przyprawę “w proszku” dołączoną do zupek – polecam tylko dwie – tylko te curry, ponieważ przy 4 sałatka robi się bardzo słona. Usmażonego kurczaka dodać do zupek, dosypać fasolę i kukurydzę, wycisnąć kilka ząbków czosnku. Sos zrobić z kilku łyżek majonezu i śmietany, dodać preferowane przyprawy, a następnie wlać do sałatki i całość wymieszać. Gotowe!



1 komentarz:

  1. jedna z moich podstawowych, grillowych sałatek ;p ale polecam jeszcze dodać czerwoną paprykę w kosteczkę.

    OdpowiedzUsuń