niedziela, 14 lipca 2013

Polędwiczka w cieście francuskim

Polędwiczkę oklepujemy lekko tłuczkiem aby rozbić naczynia „włókniste”  , następnie prószymy przyprawą do Ryb z Prymata. Jeśli chodzi o marynatę, więc oliwa z oliwek, przyprawa z Prymata do ryb, pół butelki białego wina, ciepła woda i troszkę soli. Wymieszamy, kiedy marynata jest już chłodna , moczymy około 1,5 godziny w lodówce. Następnie wyciągamy na ciasto francuskie. Wystające końcówki , przecinamy na 2 cm paski, przekładamy jak sznurówki, wplatamy w to koperek. Wkładamy do piekarnika i ustawimy temp. 180 stopni na około 30 minut. Aaaaa….smarujemy ciasto francuskie jajkiem przed piekarnikiem i wkładamy liście laurowe, na blaszkę wlewamy resztę wina i pieczemy 


1 komentarz: