Japońsko Gaborowa – profanacja
Biały ryż czyni cuda. Cebulkę z czerwoną papryką kroimy na drobne kawałki , podsmażamy. Następnie ryż z torebki razem z warzywami podsmażamy na oliwie - max 3 minuty , następnie dodaję, może to głupie, ale zaufajcie….przyprawy z firmy Prymat do RYB , zalewamy wywar około litrem wody i na małym „gazie” czekamy aż woda odparuje a ryż stanie się miękki . Cukinię , bądź bakłażan kroimy na połowę, wydrążamy środek i nadziewamy nadzieniem. Wkładamy do piekarnika na około 25- 30 minut. Po wyciągnięciu studzimy , do momentu kiedy farsz stwardnieje, kroimy na kwałeczki. Podajemy chłodne , polewamy sosem teryiaki. SMACZNEGO
Tomaszu a w jakiej temperaturze to pieczemy?
OdpowiedzUsuńtak mi narobiłeś smaka, że jutro na obiad taka profanacja u nas też będzie :-)
Max 170 stopni, na dolnej półce w piekarniku ;)
Usuńzrobiłam dzisiaj :-) nadzienie: podsmażone mielone mięso drobiowe z cebulką do tego ugotowany ryż naturalny + sól / pieprz i nadziałam cukinie :-) coś pysznego :-)
OdpowiedzUsuń