niedziela, 14 lipca 2013

Ciasteczka z nutą wędliny

Proste zwykłe, ale ładnie wygląda, sprawdziłem, smakuje wyśmienicie 


1. Ciasto francuskie pokrój w paski o szerokości około 3-6 cm, plasterki szynki przekrój na pół. W dużych kawałkach możesz dać całe. 
2. Na paskach ciasta francuskiego ułóż szynkę na całej jej długości, tak, aby górna jej część trochę wystawał za ciasto.
3. Zwiń ciasto w rulonik i powstałe różyczki postawiaj na papierze do pieczenia.
4. Aby rolady były grubsze, można nałożyć po dwa rodzaje wędlin na siebie
5. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Roztrzep samo żółtko i posmaruj nim różyczki z ciasta francuskiego. Wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut.
6. Kiedy różyczki będą złotego koloru wyciągnij je i podawaj na ciepło lub zimno z ulubionym dipem.

SMACZNEGO !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz